От Продължаваме промяната- Демократична България“ поискаха изслушване на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов в

...
От Продължаваме промяната- Демократична България“ поискаха изслушване на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов в
Коментари Харесай

ПП-ДБ поискаха изслушване на Сарафов за убийството на Нотариуса, Пеевски предложи създаване на временна комисия

От „ Продължаваме промяната- Демократична България “ желаеха чуване на изпълняващия функциите основен прокурор Борислав Сарафов в парламента за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.  

" В Народното заседание на съображение член 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов, както и според предлагането на Антикорупционния фонд. Те настояват да бъде основана парламентарна комисия, която да събере всички вероятни обстоятелства и условия към убийството, вероятните претекстове и последици, както и да изследва съществуването на данни за безучастие на Висшия правосъден съвет, Инспектората към Висш съдебен съвет, прокуратурата и другите способени органи. "

Предложението ще бъде разисквано в детайлности на постоянното съвещание на ПГ на   " Продължаваме Промяната – Демократична България " през днешния ден, и импортирано по съответния ред в Народното събрание ", оповестяват още от партията.

И ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски  настоя за незабавното основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса. Предложението идва в отговор на апела на гражданската организация „ Антикорупционен фонд “.

" Правовата страна значи страна с справедлива и самостоятелна правосъдна система. Недопустимо е правораздаването да се случва по клубове и на мрачно, смята Пеевски.  Обществото би трябвало да знае какво се е случвало ", разяснява Пеевски, представен от пресцентъра на Движение за права и свободи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР